Raluca Ştefania Georgescu

Pentru ca schimbarea să aibă loc, inițiativa trebuie să existe. Și cum tinerii nu se regăsesc în modelele promovate în online și presă, e bine ca, din când în când, să arătăm că în România există persoane cu inițiativă și care lucrează la dezvoltarea unei societăți care să merite această generație. Pentru că, da, inițiativă este cuvântul cheie pentru progres. Inițiativa face diferența în societate și pune lucrurile în mișcare.

         Una dintre cele mai recomandate activități extrașcolare pentru tânăra generație de astăzi este voluntariatul social. Pentru Raluca, povestea a început într-un centru în cadrul căruia lucra mama ei: mergând destul de des acolo, a început să vadă lucrurile din interiorul problemei. Admiterea la medicină dentară a pus-o față în față cu problemele micuților, care îi cereau sfatul și părerea pentru diverse probleme pe care le aveau cu dințișorii lor. ”Îmi doream să-i ajut mai mult, dar nu știam exact cum aș putea face asta. Însă într-o discuție despre planurile noastre de viitor cu prietena mea cea mai bună, ne-am dat seama că avem dorințe asemănătoare și am hotărât să ne punem ideile și entuziasmul la un loc”. Așa a apărut proiectul Smiles for the future.

       Ambiția, dedicarea față de copii și pasiunea pentru profesia aleasă i-au oferit Ralucăi nu doar răspunsul la ”de ce?”-ul interior, ci și sens și consistență în ceea ce și-a propus să facă. ”Angajamentul față de proiectul acesta face parte din ceea ce am descoperit că este misiunea mea în această lume – de a-i ajuta pe alții să fie mai sănătoși și cu mai multă încredere în sine. Consider că acestea sunt două elemente esențiale pentru a avea o viață frumoasă, iar, educând generația viitoare, vom crea o societate mai frumoasă” ne-a mărturisit ea.

Alături de Andreea Fene, Raluca a câștigat Social Impact Award 2017, iar momentul acesta i-a oferit ”și mai multă încredere în ideea noastră, speranță și curaj că pot aduce o schimbare pozitivă în România”.

       ”Suntem niște schimbă-lume neînțeleși care avem nevoie de mai multă încredere în noi și în ideile noastre. Nu ne place să facem lucruri doar pentru că trebuie, ci vrem să înțelegem în profunzime procesul și să construim cu sens” crede Raluca despre generația cu cel mai mare impact din zilele noastre, caracterizându-ne drept ”toleranți, empatici, iubitori și fără teama de a ne arăta sentimentele”.

”Înainte de a schimba lumea ar fi bine să ne uităm la noi. Să ne descoperim, înțelegem și acceptăm așa cum suntem, chiar dacă am fost prea puțin încurajați…iar apoi, să lăsăm frica deoparte și să ne punem în aplicare toate ideile: sigur vom obține ceva minunat!”sfătuiește Raluca generația în ale cărei mâini stă ”potențialul de a schimba lumea”.

 

Scris de Diana Bărbuţă Gava

Îndemn

”Înainte de a schimba lumea ar fi bine să ne uităm la noi. Să ne descoperim, înțelegem și acceptăm așa cum suntem, chiar dacă am fost prea puțin încurajați…iar apoi, să lăsăm frica deoparte și să ne punem în aplicare toate ideile: sigur vom obține ceva minunat!”sfătuiește Andreea generația în ale cărei mâini stă ”potențialul de a schimba lumea”