Raluca Bacinschi-Stratulat

Pentru ca schimbarea să aibă loc, inițiativa trebuie să existe. Educația este una dintre cele mai importante și sensibile ramuri ale societății, și cu siguranță este cea mai relevantă pentru tânăra generație. Raluca Bacinschi-Stratulat este unul dintre oamenii pasionați de educație și de principiul ”pay it forward”, așadar a conceput Izibac, o aplicație ce își propune să redea elevilor de toate vârstele plăcerea cunoașterii printr-o metodă modernă și distractivă.

Totul a început când Raluca a descoperit rolul de profesor, pregătind elevii pentru admiterea la Arhitectură, însă a vrut să meargă mai departe de atât, să le paveze acestora un drum cât mai lin cu putință către dezvoltare.

Pentru a putea schimba ceva în societatea actuală, trebuie să aducem noi schimbarea în lume,  așa cum Raluca și-a propus să contribuie la reformarea sistemului educațional și mai mult de atât, și-a propus să conceapă un nou model pentru acesta, precum Waldorf sau Montessori.

Crede că ”scopurile vieții noastre, ale acestui mare vis împărtășit, este cel de a învăța și cel de a ne distra – aceleași motive pentru care alegem să mergem la un film. Și în mod subconștient le-am unit sub aceeași pălărie – learning made fun – motto-ul nostru”

Raluca nu definește temporal cel mai important moment al carierei sale, ci îl asociază cu momentul în care a decis să fie ”60% profesor, 30% antreprenor și 10% arhitect – și 100% umană, jovială.” Mai spune că apelează la proporția sa de aur de fiecare dată când se regăsește în momente definitorii.

Vorbește cu drag despre generația cu cel mai mare impact în zilele noastre. Spune despre mileniali că ”iubesc libertatea, deși îi sperie nițel. Stau nopți la foc de tabără că poate aud o chitară cum cântă și mereu când privesc cerul (și îl privesc destul de des) își spun că ar trebui să învețe constelațiile, dar nu apucă niciodată. Nu apucă pentru că în timpul zilei creează mult. Învață mult și se provoacă. Sunt intraprenori și antreprenori. Construiesc poduri – sau încearcă – între grupuri eterogene de oameni. Sunt indignați de aroganță, minciună, hoție. Au din ce în ce mai mult spirit civic. Încep să caute fericirea în interior. Devin din ce în ce mai spirituali, mai deschiși. Își pun multe întrebări și dau și mai multe răspunsuri.”

Scris de Anamaria Holotă

Îndemn

”- alegeți un drum vocațional cu gândul la cum puteți îmbunătăți viața oamenilor din jurul vostru prin prisma acelei cariere și nu neapărat cu gândul la ce vă place să faceți în prezent. E ca și cum aș spune că eu am vrut să mă fac profesor pentru că îmi place să mă aud.  

– libertatea vine cu incertitudini la pachet – aveți mult mai multe opțiuni, posibilități, consecințe – dar din ce în ce mai multă nesiguranță.

– căutați-vă spiritual – e cea mai relevantă căutare.”