Luca Stirbat

Pasionat de tehnologie și de “tot ceea ce folosește curentul electric să funcționeze”, Luca Stirbat are un spirit antreprenorial care și-a făcut simțită prezența încă din clasa a 10-a.

Fire creativă și tehnică (da, iată că se poate), a încercat să găsească o modalitate prin care să poarte muzica și a reușit. Ca urmare a acestei idei, a apărut primul prototip – o haină pentru DJ care se sincronizează cu ritmul muzicii. Cu toate că invenția a câștigat o mulțime de premii, totuși Luca și colegii săi și-au dat seama că direcția ar putea fi una mai bună. Participarea la Innovation Labs a fost punctul de cotitură în găsirea marii idei. Plecând de la întrebarea ce ar fi mai util pentru lume, și-au dedicat următoarea invenție ciclismului urban. Așa a apărut BLINKR – “vesta inteligentă pentru bicicliști” și care contribuie la siguranța acestora în trafic.

Ulterior, Luca și-a dat seama că mulți alți tineri au idei și vise pe care ar vrea să le dezvolte, însă nu au găsit încă direcția. Drept urmare, din dorința de a forma o comunitate dedicată în mod special acestora,  a apărut Creative Motion a cărei deviză este: “împreună vrem să schimbăm lumea cu ajutorul tehnologiei”.

Principala sa motivație a fost încrederea și potențialul pe care le-a văzut la tânăra generație, dar și faptul că vrea să lase ceva valoros pentru aceasta. “Vreau să îi ajut să dovedească că ei sunt cei ce conturează viitorul, cei care decid ce vor de la viața lor, cei care pot schimba lumea în bine.

Luca descrie milenialii cu următoarele cuvinte: ambițiosi, perseverenți, motivați, inteligenți, distrași, săritori, creativi, cooperativi, frumoși.

 

Scris de Raluca Gheorghe

Îndemn

Never give up, even if you hit a brick wall, because behind that brick wall, there is gold.”