Loredana Munteanu

Pentru ca schimbarea să aibă loc, inițiativa trebuie să existe. Și cum tinerii nu se regăsesc în modelele promovate în online și presă, e bine ca, din când în când, să arătăm că în România există persoane cu inițiativă și care lucrează la dezvoltarea unei societăți care să merite această generație. Pentru că, da, inițiativă este cuvântul cheie pentru progres. Inițiativa face diferența în societate și pune lucrurile în mișcare.

Inițiativele nobile apar din dorința de a face oamenii fericiți, iar atunci când fericirea altora devine pasiunea ta, cu siguranță faci ce trebuie pentru societate. Povestea Loredanei Munteanu e construită cu multă inspirație, bucurie și talent.

Despre primul său proiect, ”Arta nu mușcă”, spune că a fost o idee pentru teza de disertație, ca apoi să se materializeze într-un ONG cu același nume, iar în final să apară ”Festivalul de Muzică clasică la metrou”, 4 ediții.

Al doilea proiect, aflat în centrul atenției acum, ”LivrezDragoste.ro” constă  într-un atelier de scris și livrat scrisori în țară, născut din pasiunea pentru arta caligrafică. În vremurile în care tehnologia acaparează viețile oamenilor, Loredana s-a gândit că scrisorile pot readuce bucuria pe chipurile lor.

”A fost extensia personalității mele, din dorința de a readuce farmecul de altă dată, prin comunicarea prin scrisori caligrafice.”

De ce-ul său a pornit din dorința de a nu se conforma standardelor de ”succes” impuse de societate și din dorința de a-și urma pasiunea. ”De ce nu altfel? La vremea respectivă, urma să finalizez studiile și convenția de acasă era să aleg să fac ceva. Nu știam ce, dar știam că nu mi-ar plăcea să lucrez pentru cineva și să am același program zilnic”, ne-a povestit Loredana.

Fiind la început de carieră, Loredana consideră că primul moment important din cariera sa a fost succesul primului parteneriat realizat.

”Primul moment a fost când ne-au răspuns la mail cei de la Metrorex, au propus o întâlnire și ne-au dat unda verde pentru festival. A fost grozav”, rememorează momentul.

Despre generația care are cel mai mare impact în zilele noastre, Loredana vorbește cu optimism și speranță : ”Fiecare încearcă să lupte pentru ideea sa, pentru proiectul în care crede și să facă diferența în comunitate. sunt oameni curajoși, cu visuri îndrăznețe, care vor să facă lucrurile dintr-o nouă perspectivă.”

Din perspectiva omului care și-a urmat pasiunea și a făcut lumea din jurul său puțin mai bună și mai luminoasă pentru ceilalți, din mesajul său nu putea lipsi îndemnul de a-ți urma pasiunea.

 

Scris de Anamaria Holotă

Îndemn

”Implică-te în ceva în care crezi, fără să te gândești la bani. Fă diferența! Fii atent la ce îți spune și inima. Între timp, bucură-te și de viață!”