Ioana Cozma

Studenția este poate cea mai frumoasă perioadă din viața unui tânăr, dar experiența trăită departe de meleagurile de acasă poate înclina balanța spre tristețe, mai ales în perioada de acomodare. Ioana Cozma, omul din spatele proiectului Student din Provincie, a realizat acest proiect din dorința de a aborda experiența studenției într-un mod amuzant: „Așa că am făcut niște citate cu experiențe proprii, le-am pus pe fundaluri colorate și le-am postat pe un blog personal.”.

Momentele importante din carieră sunt uneori decizii pe care le luăm pentru a evolua, așa cum Ioana a decis să mute imaginile de pe blogul personal (Tumblr) pe Facebook, decizie care avea să schimbe cursul proiectului Student din Provincie. Astfel, Ioana a reușit să aducă studenților zâmbetul pe chip prin mesajele de pe pagina Student din Provincie: „Mi s-a părut că mecanismul „a face haz de necaz” mă ajută să trec peste dorul de casă, lipsa banilor, nopțile de sesiune sau invențiile culinare. Și n-a funcționat doar pentru mine, ci și pentru alte zeci de mii de studenți care s-au identificat cu mesajele de pe pagina Student din Provincie.”

Ioana ne-a povestit că generația cu poate cel mai mare impact în zilele noastre este descrisă prin versatilitate și, de ce nu, adaptare datorită experiențelor de viață: „Venim cu un background atât de complex din partea părinților noștri care au trăit într-o perioadă încărcată politic și plină de „NU-uri” și ne-am ciocnit de o libertate pe care învățăm să o gestionăm în termenii noștri. De asta cred că suntem „versatili” – pentru că trăim între două emisfere de dezvoltare care ne fac interesanți, curajoși, empatici și verbali.”. Curajul de a face ce-ți propui și răbdarea că totul va fi bine, au ajutat-o pe Ioana cu proiectul Student din Provincie, iar acest lucru îl înțelegem și din mesajul ei pentru tânăra generație:  „o să fie ok și o să o scoatem la capăt.”.

 

Scris de Valentina Lupu

Îndemn.

E ok că suntem mai lenți în toate aspectele, ai noștri au trăit rapid ca noi să fim mai cumpătați în a bifa toate normele sociale.