Giorgiana Vlăsceanu

Energică și spontană, așa am cunoscut-o pe Giorgiana Vlăsceanu, co-fondator Codette – comunitatea fetelor și femeilor pasionate de tehnologie.

Giorgiana povestește că totul a fost spontan în ceea ce privește nașterea inițiativei, motiv pentru care iubește și mai tare tot ceea ce se petrece în cadrul Codette. Deși, privit la început ca un “start-up social”, au încercat să aplice pricipiile de bază și au reușit. Comunitatea a crescut exponențial și au făcut o mulțime de lucruri mărețe împreună. “Punctul 0”, așa cum îi place Giorgianei să îl numească, a fost momentul în care s-a concretizat workshopul IoT4Girls – workshop de Internet of Things dedicat fetelor.

“Doi ani mai târziu, știam că aveam nevoie de mai mult și, împreună cu Silvia Stegaru și Alexandra Anghel, am pus bazele a ceea ce avea să devină Asociația Codette.”, ne povestește Giorgiana.

Decizia care a condus-o către ceea ce avea să facă a fost cea de a urma facultatea de Automatică și Calculatoare. Fiind o persoană încăpățânată și ambițioasă și fiind și îndrăgostită de tehnologie, s-a simțit intrigată să audă poveștile care spuneau că fetele nu erau susținute de cadrele didactice în acest domeniu și că oportunitățile de dezvoltare pentru acestea erau limitate. Aceste povești au pus-o pe gânduri și de atunci a făcut tot posibilul să pozitiveze situația.

“Mereu mi-au plăcut oamenii și am vrut de fiecare dată să ajut, să dau mai departe ceea ce știu și chiar să ofer oportunități acolo unde nu sunt.”

Fiind întrebată care a fost cel mai important moment al carierei sale, fondatoarea Codette ne-a răspuns cu o altă întrebare: “Ce ar însemna important?”. Credința acesteia este că drumurile noastre sunt pline de surprize și momente cheie și că învățăm câte ceva de la fiecare persoană cu care intrăm în interacțiune.

“Ăsta e și farmecul, să descoperi în fiecare clipă câte ceva, lucru ce poate să-ți modeleze umătorul pas.”

Giorgiana este un model al tinerei generații și crede că milenialii sunt “plin de zvâc, nebuni după cunoaștere, energici și pasionați, plus un strop de inovație”. Apreciază cel mai tare faptul că nu se dă la o parte din a căuta mecanisme prin care să construiască și că au drive-ul de a face tot posibilul și imposibilul pentru a evolua frumos.

“De fiecare dată când am ocazia spun asta: explorează, testează, permite-ți să greșești, numai așa ies lucrurile bune.”, sunt gândurile Giorgianei cu privire la mileniali.

Îndemn

“O să las aici și câteva vorbe de duh, care sunt în cămara sufletului de mult timp. Prima ar fi că experiența și relațiile sunt mult mai prețioase față de bani. Și aș mai adăuga că fiecare dintre noi are o super putere.”

Scris de Raluca Gheorghe