Gabriela Ivan

Gabriela Ivan are doar 31 de ani, iar proiectul din care face parte are impact în viețile a sute de tineri din România. FIRST Tech Challenge Romania este cel mai important proiect de robotică din România, dezvoltat de Gabriela, alături de echipele Nație prin Educație și McCann. Proiectul se desfășoară cu sprijinul profesorilor, care aleg să fie mentori de-a lungul procesului, pentru mai mult de 2000 liceeni! FIRST Tech Challenge Romania a luat naștere în 2016, când „arena roboticii și educației STEM” – așa cum descrie Gabriela proiectul – s-a deschis pentru tinerii dornici de competiție și autodepășire.

Fiecare tânăr s-a confruntat, la un moment dat, cu teama de a păși dincolo de momentul absolvirii facultății, când trebuie să satisfacă așteptări, să își creeze un rost și să reușească să se integreze în acerba competiție din piața muncii. Când Gabriela a absolvit facultatea, și-a propus astfel: „să pot crea experiente care îi inspiră pe cei din jur, evenimente care îi fac pe oameni să viseze fără limite, să își exploreze potențialul”.

Cu o astfel de misiune, tânăra absolventă s-a lansat în domeniul organizării de evenimente sportive, pasionată fiind de sportul de performanță și preferând, cu precădere, tenisul. În vizunea Gabrielei, sportul întrupează o serie de valori deosebit de importante care, odată asumate, ajută omul să trăiască frumos, să se dezvolte și să se diferențieze prin virtute și performanță. Iată cuvintele alese cu care aceasta își exprimă admirația pentru arta sportului: „Regăsesc în sport această putere fantastică de a conecta oamenii pe o arena comună, în care performanța umană e celebrată și unde primează valori precum fair-play, colaborare în echipă, respect, dedicare, pasiune”. Printre cele mai mari evenimente la organizarea cărora a participat se numără Năstase – Țiriac Trophy, Bucharest Open sau Turneul European de Snooker.

Poate cele mai importante elemente care au dus-o pe Gabriela Ivan în topul milenialilor excepționali sunt profunzimea și intensitatea cu care ea trăiește fiecare moment și fiecare pas care o conduce mai aproape de ceea ce și-a propus. Tânăra mărturisește că încă își amintește cu mare acuratețe primul ei pas în locația primului eveniment sportiv organizat, iar cuvintele ei descriu emoție profundă și satisfacție nemărginită:

Nu o să uit niciodată momentul în care am pășit în locația primului eveniment de tenis pe care l-am organizat. Pe masură ce mă plimbam, vedeam cum au prins viață ideile care până atunci se aflaseră într-un e-mail, într-unul din multele fișiere de pe laptop, în nenumăratele discuții la telefon. (…) Nu o să uit primul meeting cu echipele de voluntari, care până atunci existaseră în niște aplicații primite pe e-mail și ce experiențe și prietenii frumoase au decurs de acolo.   

În ochii Gabrielei, milenialii sunt cei care au puterea de a se conecta cu ceilalți, în ciuda diferențelor de cultură, educație, vârtsă etc., sunt cei care fac un scop din a valorifica umanitatea per ansamblu, societatea globală și expresia ei autentică. În cele din urmă, cuvântul care ar descrie generația milenialilor este conectivitatea, iar aceasta trebuie valorificată la maximum pentru atingerea scopurilor pe care și Gabriela, ca reprezentat al acestei generații, și le-a asumat cu determinare.

 

Scris de Laura Ionaşcu

Îndemn

Trăim într-o lume conectată și împărtășim un destin comun. Hai să dezvoltăm mai mult ca oricând initiațive care onorează această conectivitate.