Gabriel Brezoiu

Gabriel este unul dintre tinerii care te inspiră din prima clipă în care îl întâlnești și te face să îți dorești să stați mai mult de vorbă. Scoate la lumină potențialul, aptitudinile pe care le ai și-ți oferă pârghiile necesare de a ți le pune în valoare. Continuă să aprindă acea “flacără” în sufletul tinerilor încă din 2010, când alături de un grup de prieteni și colegi a pus bazele unui ONG de succes, GEYC. A vrut schimbarea și a reușit să o aducă prin oportunitățile pe care le oferă tinerilor în ziua de azi. Stând de vorbă cu el și ascultându-i povestea, m-au impresionat spiritul și dorința lui de a face ceva pentru cei din jur, iar unul din motivele pentru care a pornit la drum alături de GEYC a fost: “La acea vreme informația era tare prețioasă și doar directorii de organizații aflau de oportunitățile de dezvoltare personală și profesională dedicate tinerilor, în special cele externe. Era cumva un cerc închis și dacă nu făceai parte din el, nu aflai nimic”.

A reușit cu pași mărunți și siguri să se facă remarcat în societatea civică românească și internațională, folosindu-se în principal de mijloacele social media. A creat întâi blogul GEYC și ulterior grupul de Facebook, care s-a transformat într-o adevărată comunitate de tineri cu idei și inițiative impresionante: “Dacă inițial a apărut ca un spațiu în care puteam împărtăși ușor diverse oportunități, în momentul de față Comunitatea GEYC a devenit poate una dintre cele mai mari și mai active comunități online de tineri din România cu peste 2500 de membri. Mulți am găsit în comunitate acel „ceva” pe care îl căutam, dar nu știam cum se numește, oportunitatea de a ne dezvolta și descoperi pe noi prin diverse modalități, unde fiecare poate alege ce i se potrivește”.

Vorbește cu drag în orice împrejurare despre GEYC pentru că vede cum produce schimbare, cum orice idee, proiect, oportunitate prinde formă și substanță: “Pe mine mă motivează să văd cum Comunitatea GEYC se dezvoltă de la o săptămână la alta, cum membrii comunității se implică și pun lucrurile în mișcare. Dar, ceea ce îmi place cel mai mult este să văd cum ideile devin realitate într-un timp foarte scurt”.

Am putea spune că declicul s-a produs în momentul în care a descoperit educația nonformală și mobilitățile internaționale și impactul pe care îl au acestea în dezvoltarea personală și profesională. Din acel moment se simte împlinit cu ceea ce face, devenind la nivel european formator și manager de proiecte pentru tineri.

Îi încurajează pe tineri să iasă din zona lor de confort, să își pună întrebări, să caute răspunsuri la întrebări, să învețe să aibă răbdare în căutarea lor, să se familiarizeze cu ideea de respect față de cei din jur și responsabilitate și să nu aștepte ca schimbarea să se producă din exterior, ci chiar ei să fie schimbarea.

 

Scris de Georgiana Nuţu

Îndemn

“Aș vrea să îi transmit tinerei generații ceea ce aș fi vrut să aud și eu la 17-18 ani: ai încredere în tine și nu lăsa pe nimeni să îți spună ce ai de făcut!”