Cristian Florea

Cristian Florea Challenge: Învațați un lucru util în fiecare zi, măcar așa, #CaSăȘtiți

Inițiativa, credem noi, are în formula de bază un element esențial: curiozitatea. Iar Cristian Florea se declară un curios din naștere, deci drumul spre a face ceva care să aducă impact în societate era cumva de la sine înțeles.

Blogger, Social Media Manager la Kooperativa 2.0, full time online addicted și dots connector în tot ce înseamnă rețele sociale. Pe lângă descrierea noastră, Cristian ne spune mereu că nu trebuie să uităm că echilibrul e important și că oamenii sunt smart, deci trebuie să profite de beneficiile tehnologiei, dar să nu uite să se bucure de viață, cu toate detaliile ei frumoase.

La doar 25 de ani, Cristian are un CV de cel puțin 3 pagini, pentru numeroasele activități în care s-a implicat. Și asta ne spune nouă un lucru foarte simplu, de urmat, pentru o generație care susține că trăiește într-o lumea activă: că trebuie să te conformezi, să nu te plafonezi și să nu stai să te uiți la ceilalți cum fac, ci să faci chiar tu! Nu contează că ești mic de ani, dacă ideile sunt mărețe.

Premisa asta a urmat-o și când la doar 16 ani dădea un start la care mulți nu îndrăzneau să viseze: „Aveam 16 ani și m-am gândit să organizez primul blogmeet din Vrancea. Am început să fac research, să dau mailuri, iar la evenimentul organizat de mine au participat peste 30 de oameni, veniți atât din Vrancea, cât și din Iași sau București. A fost primul lucru pe care l-am organizat vreodată. Și a fost un succes.”.

De la pasionat de web design la blogger a mai fost apoi doar un pas. Din discuțiile cu el am înțeles un lucru, pe care generația noastră sigur are nevoie să-l audă: dacă nu simți că te potrivești făcând ceva, nu înseamnă că ai dat greș, ci că trebuie să încerci în altă parte. Mai ales într-o astfel de lume, în care oportunitățile par să nu se termine niciodată. Exemplul lui Cristian e cea mai bună dovadă: nu se pricepea la desen pentru a urma drumul web design-ului, așa că s-a reorientat spre blogging și social media. Iar azi, după 10 ani de la acel moment, este un performer în domeniu și un nume relevant pentru industrie.

 

Scris de Larisa Bălan

Îndemn

Când l-am întrebat ce sfat dă generației Millenials, Cristian ne-a spus simplu, scurt și la obiect: „Găsește-ți o pasiune și ține-te tare de ea!”. Noi am început deja să-i urmăm sfatul. Voi?