Arina Angelescu

„Pentru ca schimbarea să aibă loc, inițiativa trebuie să existe. Inițiativa face diferența în societate și pune lucrurile în mișcare. sunt cuvinte ce se regăsesc la baza proiectului nostru, Milenialii. Pentru a demonstra aceste lucruri, am găsit omul potrivit pentru povestea de astăzi. Stăm de vorbă cu Arina Angelescu, pasionată de oameni, dezvoltare personală și dornică de a face tot posibilul pentru a schimba societatea. Așa a luat naștere Fundația Seeding Knowledge Foundation.

Arina ne-a povestit că „totul a început atunci când mă pregăteam să devin mamă. Îmi doream, ca orice mamă, tot ce e mai bun pentru copilul meu: îngrijire, atenție, afecțiune, îndrumare, sprijin, cunoștințe – pe scurt – un mediu favorabil pentru transformarea lui dintr-un pui de om, într-un om.”. Documentarea în tot acest timp a făcut-o să realizeze că există o mulțime de nereguli în lumea în care Arina se pregătea să aducă un copil. Una dintre cele mai răvășitoare descoperiri a fost aceea că cei mici nu primesc nici pe departe ceea ce au nevoie spre a evolua către cea mai bună variantă a lor. Lipsa pregătirii sau pregătirea insuficientă a adulților pentru a înjriji un copil, fie aceștia părinți sau dascăli și locul unde copiii se pregătesc pentru viitor, școala. Aceste probleme identificate a antrenat-o pe Arina într-o luptă pentru schimbare: Educația per total are nevoie de un suflu nou, unul uman, care privește ființa umană ca pe o vietate complexă, plină de resurse ce e musai să le cunoaștem și să le folosim. Iar rolul educației este să sprijine procesul acesta de descoperire a celor mici, a lumii în care urmează să se integreze și de sprijin pe drumul pe care îl aleg ei cu bună știință. De aici a pornit totul. Din drag de oameni, de copii mai ales și din dorința de a contribui la un viitor da, clișeic…dar mai bun.

Pentru a putea schimba ceva în societatea actuală, trebuie să aducem noi schimbarea în lume,  așa cum Arina a găsit utilitatea prin intermediul căreia a reușit să aducă plus valoare societății. „Mottoul vieții mele este: fii schimbarea pe care vrei să o vezi. Cred că interesele și pasiunile noastre au un rost, acela de a ne pava calea spre împlinire. Pasiunea mea sunt oamenii, ideea de a vedea oameni împliniți, de a fi parte din asta. Așa că nu pot sta deoparte. Trebuie să fac tot ce pot pentru a produce schimbarea pe care vreau să o văd. 🙂”, ne-a povestit Arina.

 

De asemenea, am rugat-o pe Arina să ne descrie în câteva cuvinte oamenii din generația cu poate cel mai mare impact în zilele noastre și ne-a descris un trio perfect: „oportunitate, dedicare, idealuri.”.

 

Scris de Valentina Lupu

Îndemn.

„Mesajul meu este: vă apreciez și sunt bucuroasă că suntem aici acum. Să facem clipa asta să conteze!”