Alin Grigore

Povestea lui Alin Grigore este cu siguranță despre inițiative, despre implicare și despre entuziasm, căci o organizație studențească nu poate exista fără. Președinte al Uniunii Studenților din România și de curând al Forumului Tinerilor din România, Alin s-a asociat de-a lungul timpului cu proiecte de impact pentru comunitățile de studenți din toată țara și și-a asumat foarte serios rolul de voce a studenților în fața autorităților publice.

Despre începuturile acestei călătorii, vorbește cu nostalgie: ”Înainte de a veni la Facultate nu auzisem prea multe despre voluntariat și nu experimentasem până atunci acest ”drog”. Cu toate acestea, în viața mea a apărut Asociația Studenților Geografi, iar prin intermediul ei, Uniunea Studenților din România. Totul a început lipind câteva afișe pentru cel mai mare Festival Studențesc din România, UniFEST, iar odată ce te-a cuprins febra unui astfel de eveniment, e greu să mai renunți la viața de voluntar. Și spun acest lucru astăzi, la aproape 8 ani distanță de evenimentul în cauză.”, iar despre USR vorbește cu foarte mult drag :  ”Uniunea Studenților din România este cu, pentru și despre oameni. Despre perseverență, distracție și muncă. Despre cum oameni foarte diverși reușesc să devină profesioniști în domeniile lor. Despre cum binele comun este întotdeauna prioritar și despre cum acesta este mereu învingător. Uniunea Studenților din România este despre cum poți să faci din lume un loc mai bun.”

Alin crede cu toată convingerea în cel mai celebru citat al lui Mahatma Gandhi: ”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!” și în asta constă de ce-ul său.

”Aproape în fiecare zi iau contact cu o mulțime de tineri, mulți dintre aceștia fiind dezamăgiți de ceea ce se întâmplă în general în jurul nostru. Ce pot spune, trăim vremuri grele. Cu toate astea, dacă noi nu ne strângem umăr lângă umăr, dacă nu ne concentrăm toată energia pentru a face lucruri bune pentru cei din jurul nostru, atunci la cine să ne așteptăm că o să o facă?”

În ”cariera” sa de reprezentant al studenților, Alin crede că cel mai important moment a fost noaptea în care a devenit Președinte al Uniunii Studenților din România. Atunci a început maratonul de proiecte, acțiuni și nopți nedormite. ”Au urmat multe momente importante. Unele frumoase, altele mai puțin frumoase, unele mai ușoare, altele mai grele, toate pline de amintiri pentru eternitate. Să fii vocea colegilor tăi în raport cu profesori, rectori, miniștri, președinți, instituții naționale, dar și europene, reprezintă o responsabilitate uriașă, dar satisfacția pe care o ai când pui capul pe pernă este de nedescris.”

Se emoționează vizibil când vorbește despre generația cu cel mai mare impact în zilele noastre pentru că el chiar crede în forța și energia infinită a acesteia. De fiecare dată când are ocazia, își încurajează colegii și tinerii de care este înconjurat să fie optimiști și să devină vectori ai schimbării.

”Noi suntem oamenii care ne-am născut în timpul Revoluției sau imediat după aceea, noi suntem oamenii care dintr-o dată am avut parte de multe informații pe care nu le-am filtrat de cele mai multe ori, noi suntem aceia care am crescut cu filmele americane și ne-am visat Rambo, în Taxi Drive sau pe Titanic. Suntem oamenii care au fost martori și de foarte multe ori, cobai, la diferite experimente culturale. Noi suntem aceia care susțin o Românie europeană, cu valori și principii bine definite, cu o democrație în adevăratul sens al cuvântului. Suntem primii care susțin transparența, stabilitatea și predictibilitatea.”

 

Scris de Anamaria Holotă

Îndemn

“Avem puterea să fim cea mai bună generație pe care a cunoscut-o vreodată omenirea!”