Alexandra Roată

România este ţara paradoxului. Arta abstractă a expunerii elementelor contrastante s-a manifestat şi în cazul conceptului de „viteză” . Cu alte cuvinte, e foarte posibil ca majoritatea progreselor să le fi înregistrat cu o lentoare năucitoare, dar, cu toate astea, suntem pe locul 5 în topul ţărilor cu cea mai mare viteză de internet din lume, chiar după Norvegia! Internetul a pătruns fulgerător în fiecare aspect al vieţii noastre, iar supravieţuirea antreprenorilor în diverse pieţe de desfacere a fost, de cele mai multe ori, sinonimă cu forţa de adaptare la accesibilitatea, conectivitatea, trasparenţa şi interactivitatea cerute de clienţii tuturor industriilor.

În sprijinul acestor andreprenori a venit Alexandra Roată, care, în 2013, a pus la cale proiectul Softlead – o platformă care promovează produse de tip software (aplicaţii, soft-uri pentru gestionarea stocurilor, educaţie, pentru dezvoltare şi management organizaţional, din domeniul juridic, multimedia şi multe altele) create şi puse la dispoziţia antreprenorilor de diverse companii, astfel încât afacerile din cele mai importante industrii să se poată racorda la cerinţele generaţiei internetului şi tehnologiei.

Există prejudecata conform căreia ar trebui să ai pregătire în IT pentru a te putea lansa într-un demers antreprenorial în această industrie. Ei bine, Alexandra a contrazis și această idee! Creatorul Softlead a absolvit studii de comunicare, iar dorinţele ei de afirmare s-au manifestat prin perseverenţă, dedicare, angajament şi viziune. Platforma Softlead este un proiect înfloritor, care reprezintă materializarea viziunii tinerei Alexandra Roată, însă nu este primul său proiect de business! Cu mult curaj şi determinare, tânăra a păşit în antreprenoriat încă din al doilea an de facultate, unde, alături de alţi colegi, au lansat o agenţie de promovare în mediul online.

Alexandra nu a fost doar întreprinzător! Postura unui angajat în cadrul Mediafax Group i-a dat ocazia să îşi valideze ideile, să le răspândească şi să se dezvolte. Cu toate acestea, aspiraţiile ei şi-au găsit răspunsul în antreprenoriat întrucât, pentru ea, aceasta este cea mai stabilă construcție a suprapunerii dintre opțiunile în carieră, dezvoltarea personală, socializare și autocunoaștere. Întrebată despre momentul cel mai important al carierei sale, Alexandra spune că a fost acela în care a conștientizat că autodepășirea este o constantă și nu se face strict autodidact, ci și prin cei cărora te alături.

Așadar, cu puțină încredere în forțele proprii și perseverență, orice idee se poate transforma în proiectul care își va schimba viața și te va propulsa în topul tinerilor excepționali de care te desparte doar un strop de curaj! Alexandra a avut încredere în propriile proiecte! Ai și tu în ale tale!

 

Scris de Laura Ionaşcu

Îndemn

Poate mai mult ca niciodată, de noi depind schimbările. Începând de acum și de aici! Pentru că se poate!